Άσκηση και εγκυμοσύνη vol.2

Στο προηγούμενο άρθρο Άσκηση και εγκυμοσύνη μαζί με την Άννα Σταματοπούλου σας δείξαμε ασκήσεις που μπορεί να κάνει κάθε γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μετά από πολλά θετικά σχόλια από μαίες , γιατρούς και γυμναστές σας ετοιμάσαμε άλλο ένα βίντεο με ασκήσεις ενδυνάμωσης, το οποίο αφορά γυναίκες οι οποίες γυμνάζονταν στο παρελθόν. Όπως είχαμε πει, τα οφέλη της γυμναστικής κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολλά και θα ήθελα να σας τα αναφέρω για ακόμα μία φορά.

Με την ενδυνάμωση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουμε :
• Μείωση διάφορων ενοχλήσεων ή πόνων που μπορεί να υπάρχουν στο σώμα
• Καλύτερη στάση σώματος
• Βελτίωση αντοχής και μυϊκού τόνου
• Καλύτερη ψυχική διάθεση
• Καλύτερη ποιότητα ύπνου
• Καλύτερη ενδυνάμωση των μυών που συσπώνται πιο έντονα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.
• Πιο ανώδυνος τοκετός
• Πιο γρήγορη επαναφορά του σώματος, μετά την εγκυμοσύνη
Τα ερεθίσματα που δέχεται το έμβρυο κατά την διάρκεια της εκγύμνασης, βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, και θα διευκολύνουν το μωρό στο να χειριστεί ευκολότερα το στρες στη ζωή του
ΠΡΟΣΟΧΗ ! Κάθε εγκυμοσύνη είναι ξεχωριστή! Για αυτό τον λόγο, ξεκινάμε να γυμναζόμαστε εφόσον έχουμε πάρει την σύμφωνη γνώμη του γιατρού και πάντα με την επίβλεψη ενός γυμναστή.

Αυτή την φορά προσθέσαμε στο ασκησιολόγιο καθίσματα, προβολές, κάμψεις δικέφαλου βραχιονίου και κωπηλατική με αλτήρα.
Καθίσματα- προβολές: Τίποτα δεν μας ενοχλεί από το να βάλουμε στο ασκησιολόγιο ασκήσεις για τα πόδια. Τα ανοιχτά καθίσματα, εκτός το ότι βοηθάνε κατά την διάρκεια του τοκετού, μαζί με τις προβολές, είναι λειτουργικές κινήσεις τις οποίες μέσα στην καθημερινότητα τις κάνουμε πιο πολλές φορές απ’ όσες φαντάζεστε. Π.χ. όταν πάμε να κάτσουμε σε μία καρέκλα ή να σηκωθούμε από ένα χαμηλό σκαμπό, όταν ανεβαίνουμε σκάλες ή πάμε να πιάσουμε κάτι από το πάτωμα. Οπότε καλό θα ήταν τα πόδια μας να είναι γερά διότι έτσι θα έχουμε και καλύτερη ισορροπία.
Ενδυνάμωση δικέφαλου βραχιονίου. Η αύξηση στην περιοχή της κοιλίας δεν επηρεάζει την ενδυνάμωση των χεριών. Το μόνο που πρέπει να προσέχουμε είναι το βάρος που σηκώνουμε να μην ξεπερνά τα 3 κιλά διότι δεν θέλουμε την αύξηση του γαλακτικού οξέος.
Ενδυνάμωση πλάτης. Μία από τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μια γυναίκας λόγω της εγκυμοσύνης είναι η αύξηση της λόρδωσής κυρίως στην οσφυϊκή μοίρα , με αποτέλεσμα το σώμα αντισταθμιστικά να φέρνει τους ώμους μπροστά, αυξάνοντας την κύφωση στην θωρακική μοίρα. Με την ενδυνάμωση της πλάτης θέλουμε να μειώσουμε όσο το δυνατόν αυτή την αλλαγή. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε και πιθανούς πόνους που μπορεί να υπάρχουν στη μέση.
Μεγάλη προσοχή δίνουμε στην τεχνική των ασκήσεων, και σε περίπτωση που νιώσει η ασκούμενη μας οποιαδήποτε ενόχληση στο σώμα σταματάμε αμέσως. Φυσικά δεν ξεχνάμε τα διαλείμματα από άσκηση σε άσκηση να είναι μεγάλα, την σωστή αναπνοή κατά την διάρκεια των ασκήσεων, και την ενυδάτωση.

Δείτε το βίντεο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑