Σωστή θέση σώματος- Η βάση για το μπαλέτο

Η σωστή θέση σώματος στο μπαλέτο, είναι η βάση της τεχνικής για το συγκεκριμένο είδος χορού. Εάν δεν εκπαιδεύσουμε το σώμα μας να κρατάει αυτή τη θέση, τότε εκτός το ότι θα δυσκολευόμαστε στην εκτέλεση των κινήσεων , υπάρχει και μεγάλος κίνδυνος τραυματισμού στο μέλλον.
Νομίζω καλύτερη εικόνα από αυτή που θα αναλύσουμε παρακάτω δεν υπάρχει. Εννοείτε ότι αυτή την θέση καλό θα ήταν να την υιοθετήσουμε όχι μόνο την ώρα που κάνουμε μάθημα, αλλά και στην καθημερινότητα μας. Π.χ. όταν περιμένουμε όρθιοι να κρατάμε την πλάτη μας ίσια ή όταν καθόμαστε μπροστά στον υπολογιστή να μην καμπουριάζουμε.
Τα βελάκια της εικόνας, μας δείχνουν ακριβώς, τι ενέργειες πρέπει να κάνει το σώμα, για να έχουμε την σωστή θέση.
Screenshot_2016-07-07-10-19-46
1.Οι ώμοι μας θα πρέπει να πιέζουν προς τα κάτω, γίνεται δηλαδή κατάσπαση στις ωμοπλάτες μας.
2.Αυτόματα το στέρνο βγαίνει λίγο προς τα μπροστά τραβώντας το κέντρο προς τα πάνω.
3.Τραβώντας το κέντρο προς τα πάνω
–> Oι πλευρές μας θα πρέπει να κλείνουν προς τα μέσα
 –>Ο κόκκυγάς μας, στρίβει ελαφρώς προς τα κάτω, και ταυτόχρονα μακραίνει όλος ο              κορμός.
4. Με το στρίψιμο του κόκκυγά προς τα κάτω, σπρώχνουμε μπροστά τις εσωτερικές γραμμές του ποδιού τραβώντας τους τετρακέφαλους προς τα πάνω.
5. Προβάλλοντας μπροστά τις εσωτερικές γραμμές του ποδιού κάνουμε έξω στροφή στα ισχία ( τα κρατάμε en dehors) οπότε τα δάχτυλα του ποδιού κοιτάνε προς τα έξω και τα γόνατα στη συνέχεια πρέπει να κοιτάνε ακριβώς πάνω από την ίδια ευθεία που κοιτάνε τα δάχτυλα.

Προσοχή! Για να εκπαιδεύσουμε σωστά το σώμα μας να κρατάει αυτή τη θέση, όπως πολλές φορές τονίζω στα άρθρα μου, θα πρέπει να προσθέσουμε στο πρόγραμμα μας 2-3 φορές την εβδομάδα ενδυνάμωση.
Για παράδειγμα , όταν κάνουμε developpe δεν πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας μόνο το πόδι να κρατηθεί ψηλά και το σταθερό να μείνει τεντωμένο. Μεγάλο ρόλο παίζει και το πάνω μέρος του σώματος μας , το οποίο πρέπει να κρατήσει την θέση σώματος που αναφέραμε παραπάνω. Με την ενδυνάμωση, θα μπορέσουμε να δουλέψουμε ξεχωριστά κάθε τμήμα του σώματός μας, με αποτέλεσμα στο μπαλέτο να μπορούμε να τα δουλεύουμε όλα μαζί ταυτόχρονα.

Άλλα άρθρα που μπορείτε να δείτε για την προστασία του σώματος σε ένα χορευτή ή σε μία χορεύτρια –> Pilates και πάλι pilates !                                                                                                                  –> Η χρησιμότητα του εγκάρσιου κοιλιακού σε θέματα μέσης                                                    –> Πόνος στις κνήμες-Συμπτώματα και θεραπεία                                                                            –> Κότσι στο πόδι? 5 τρόποι για να απαλλαγείτε από τα συμπτώματα

To φωτογραφικό υλικό παραχωρήθηκε ειδικά ειδικά για το blog μου από τον Τάσος Τριανταφύλλου

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑