1ο μάθημα χορού μετά από 2 μήνες?

Στις 18 Μαίου όλοι οι λάτρεις του χορού ενημερώθηκαν ότι οι σχολές χορού ανοίγουν ! Επιτέλους είπα θα χορέψω σε μία κανονική αίθουσα με σωστό πάτωμα και καθρέφτη αφού σε όλη την καραντίνα παρακολουθούσα online μαθήματα στο σαλόνι μου , όπως οι περισσότεροι φαντάζομαι .

Σε αυτό το άρθρο δεν θα δώσω βάση στα μέτρα ασφαλείας που όλες οι σχολές πρέπει να έχουν , γιατί είμαι σίγουρη πως όλες  έκαναν την ανάλογη ενημέρωση για αυτό . Αντισηπτικά , 2 μέτρα απόσταση , συχνός καθαρισμός αίθουσας και και και ….

Θα δώσω  βάση στο σώμα. Για 2 μήνες ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια μας , είχαμε βέβαια το ελεύθερο για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο αλλά όσο να ναι όταν είσαι 24 ώρες μέσα , η μία ώρα ή και δύο ώρες που θα βγεις, δεν είναι τίποτα μπροστά σε άλλες 22 μέσα σε ένα σπίτι.  Εκτός αν το σπίτι σου είναι 1000 τετραγωνικά και έχεις και γήπεδο μπάσκετ που δίπλα έχει μία πισίνα οπότε εκεί δεν μετράει αυτό  😛

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, δεν είναι καθόλου παράξενο να έχουμε παρατηρήσει κάποιες αλλαγές στο σώμα μας. Για παράδειγμα  κάποιοι ίσως να πήρατε κάποια κιλά (δεν είναι κακό μην σας πιάνει πανικός ) ειδικά άμα μιλάμε για 2 -3 κιλά. Κάποιοι ίσως να χάσατε !

Όπως και να έχει, χρειάζεται προσοχή το σώμα μας στο 1ο μάθημα χορού ,δεν μιλάω μόνο για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρούμε, αλλά για το πως θα προστατέψουμε το σώμα μας να μην τραυματιστεί , χωρίς να το νιώθουμε  δύσκαμπτο και βαρύ.

Παρακάτω σας δίνω τις δικές μου συμβουλές.

  1.  Πολύ καλό ζέσταμα ! Αυτό ισχυεί για πάντα και δεν θα αλλάξει ποτέ πιστέψτε με !
  2. Μην φέρνετε τον εαυτό σας στα άκρα. Επειδή ενθουσιαζόμαστε πολύ που ξεκινάμε χορό μετά από τόσο καιρό , συνήθως δίνουμε πάνω από το 100% του εαυτού μας , το οποίο από τη μία είναι καλό αλλά από την άλλη θέλει προσοχή μην υπερβούμε τα όρια ! (ξαναλέω είναι 1ο μάθημα μετά από 2 μήνες στο σπίτι )
  3. Δεν χρειάζεται να φτάνεις πολύ ψηλά τα πόδια . Τι θέλω να πω με αυτό… Σε πολλές κινήσεις στο χορό θέλουμε οι μαθητές να κάνουν μεγάλα ανοίγματα , π.χ. να φτάνει το πόδι όσο πιο κοντά στο αυτί γίνεται . Στο πρώτο σας μάθημα δεν θα σας το πρότεινα.
  4. Το ίδιο ισχύει και για τα άλματα . Στο πρώτο μάθημα μην κάνετε πολύ ψηλά άλματα , αλλά δώστε βάση στην τεχνική.
  5. Καλό είναι να αυξάνεις την ένταση σταδιακά μέσα στην εβδομάδα, για να αρχίσει το σώμα να προσαρμόζεται στα μαθήματα.
  6. Νερό ! Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση (λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαθήματος και  μετά το μάθημα κανονικά αναπληρώσει ο οργανισμός τα υγρά που έχασε .
  7. Διατάσεις ! Επίσης κάτι που θα ισχύει για πάντα και δεν πρόκειται να αλλάξει. Και όταν λέμε διατάσεις εννοούμε σε όλο το σώμα.
  8. Μην χάσετε το επόμενο σας μάθημα ! Εάν πιαστείτε, που λογικά θα έχετε ένα μικρό πιάσιμο , μην κάνετε καμία απουσία . Μπορεί να σας δυσκολέψει η επόμενη μέρα αλλά πιστέψτε με θα ξεπιαστείτε πολύ πιο γρήγορα.

Καλή μας αρχή λοιπόν !

Ελπίζω να είστε όλοι καλά και ασφαλείς !

 

 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Blog στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑