Ασκήσεις για να βελτιώσεις το coudepied

Πριν πω οτιδήποτε, θα ήθελα να συμπληρώσω οτι οι ασκήσεις αυτές είναι για όλους (είτε χορευτές είτε όχι) . Ο λόγος?? Επειδή καθημερινά φοράμε στενά παππούτσια , ο γρήγορος πλέον τρόπος ζωής και η καθημερινή μας ρουτίνα δεν αφήνουν το πέλμα μας χαλαρό , με αποτέλεσμα να μας βγαίνει μία παραπάνω κούραση, μόνο και μόνο επειδή νιώθουμε το πέλματά μας βαριά. Πολλά από τα νεύρα του σώματος μας καταλλήγουν στο πέλμα , οπότε καλό θα ήταν να υπάρχει μία καλή κινητικότητα στο πέλμα και στα δάχτυλα.

Σήμερα σας δείχνω ένα μικρό ασκησιολόγιο που αφορά την βελτίωση του coudepied και την ενδυνάμωση του αστραγάλου. Το coudepied σε ένα χορευτή πρέπει να είναι πολύ δυνατό για να μπορεί να κρατάει εύκολα ισσοροπία , να έχει καλή αλματικότητα, και να μειώσει την πιθανότητα τραυματισμού στη ποδοκνημική άρθρωση.
Τις ασκήσεις αυτές, όπως λέω και στο βίντεο μπορείτε να τις κάνετε όποτε θέλετε , ακόμα και πριν από το μάθημα μπαλέτου σαν ζέσταμα (ειδικά αν είχατε κάποιο τραυματισμό στο παρελθόν).
Πότε δεν ξεχνάμε τις διατάσεις, ακόμα και μετά από αυτό το μικρό ασκησιολόγιο , δίότι πάντα σε κάθε προπόνηση ,όσοι μύες κουράζονται, πρέπει να τους διατείνουμε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ποιοι μύες ενεργοποιούνται όταν κάνεις flex coudepied

4 κόλπα για τις pointe/ 4 pointe shoes tricks

4 τρόποι για να μαλακώσεις τις Pointe σου

Περιμένω τα δικά σας σχόλια !

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑